این جلسه در محل دبیرخانه انجمن های علمی با حضور حجه الاسلام والمسلمین دکتر سید باقری رئیس انجمن مطالعات سیاسی، حجه الاسلام و المسلمین دکتر مطهری رئیس انجمن تاریخ و حجه الاسلام والمسلمین معلمی رئیس انجمن معرفت شناسی حوزه و اعضاء دبیرخانه کنگره علامه بهابادی برگزار شد.

 

ابتدا حجه الاسلام والمسلمین هروی مسئول کمیته علمی و محتوای دبیرخانه کنگره با بیان شخصیت علمی و اجتماعی علامه ملاعبدالله بهابادی به تأثیر این عالم بزرگ در تاریخ تشیع ایران و ارتباط با حکومت شیعی صفویه پرداخت و گفت: «اعمال ولایت فقیه توسط ایشان و حکومت و قضاوت عادلانه در عتبات عراق، نشانه توجه علمای قدیم شیعه به ولایت فقیه بوده است.»

 

دکتر عبدیپور دبیر علمی کنگره علامه بهابادی هم با بیان اقدامات دبیرخانه کنگره در جهت شناخت و شناساندن این عالم بزرگ، به بیانات مقام معظم رهبری در سفر به استان یزد درخصوص علامه ملاعبدالله بهابادی اشاره نمود و گفت: «نسخه های خطی از کتابخانه های مختلف در ایران، عراق و ترکیه جمع آوری شده و کتابخانه هایی در هند و چند کشور دیگر باید بازدید شوند.»

دکتر عبدیپور افزود: «معرفی علمایی مانند ملاعبدالله نیاز امروز جامعه اسلامی ما و تأمین کننده سوخت تمدنی شیعی در عرصه بین المللی می باشند.»

 

دبیرعلمی کنگره خواهان مساعدت انجمن ها ی حوزه  جهت تبیین اندیشه های فلسفی ، کلامی ، فقهی ، تفسیری، منتطقی علامه شدند و تاکید کردند که دبیر خانه  می تواند در هر حوزه ای کلی آثار علامه را در اختیار هر یک از انجمن ها قرار دهد

حجه الاسلام والمسلمین دکتر اسد علیزاده مسئول کمیته نسخه شناسی و احیاء آثار کنگره نیز گفت: «کار نسخه شناسی آثار منتسب به علامه با دقت و وسواس زیادی انجام شده و فقط به حرف های تاریخ نویسان و نسخه شناسان اکتفا نشده، بلکه نسخه های خطی جمع آوری شده از کتابخانه های مختلف در ایران، عراق و ترکیه بررسی و مطابقت داده شده است.»

دکتر اسدعلیزاده ادامه داد: «تاکنون 10 نسخه به طور قطع مربوط به ایشان تشخیص داده شده و در حال احیاء می باشد. حدود 20 نسخه دیگر هم شناسایی شده و در حال بررسی می باشد. البته تعدادی از نسخ هم که به ایشان منتسب بوده، مشخص شده است که مربوط به علامه بهابادی نمی باشد.»

سپس حجه الاسلام والمسلمین معلمی رئیس انجمن معرفت شناسی گفت: «در زمینه فلسفه و معرفت شناسی هر کاری که از دست ما برمی آید در خدمت هستیم و در زمینه مقالات، پایان نامه ها و نشست های علمی آمادگی همکاری داریم. به دلیل حضورم در موسسه حکمت، از طریق آن مرکز هم آماده همکاری می باشیم.»

حجه الاسلام والمسلمین دکتر سیدباقری رئیس انجمن مطالعات سیاسی هم گفت: «کار شما یک کار بزرگ و یک مسئله خیلی لازم و ضروریست و احیاء تراث و در راستای تمدن اسلامی می باشد. علامه بهابادی واقعاً شخصیت گمنامی است و حیف است که حتی علما هم اطلاع دقیقی از ایشان ندارند.»

دکتر سیدباقری ادامه داد: «ما در انجمن مطالعات سیاسی و هم در گروه سیاسی پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی، در هرکاری که مرتبط و در قلمرو اندیشه سیاسی ایشان باشد را می توانیم پوشش دهیم و در این عرصه ها با کمک شما تحقیق و پژوهش داشته باشیم. علامه بهابادی یک شخصیت گوشه نشینی نبوده و تدام اجتماعی سیاسی داشته است و می توانیم تجربه حکمرانی ایشان در عرصه های فقه سیاسی، فلسفه سیاسی، اخلاق سیاسی و حتی کلام سیاسی را تحقیق کنیم. البته این مطلب یک موضوعیست که تاکنون چندان کار نشده و به زحمت بتوان یک مقاله درخصوص اندیشه سیاسی علامه ملاعبدالله پیدا کرد. این کار را می توانیم در قالب نشست و کرسی انجام دهیم که البته داده های اولیه مورد نیاز است.»

رئیس انجمن مطالعات سیاسی افزود: « تلاش می کنیم فعلا دو یا سه نشست علمی در انجمن و همچنین پژوهشکده داشته باشیم و در مراحل بعد این فعالیت ها درزمینه های نقد، ارزیابی و نشست ها گسترش یابد.»

سپس حجه الاسلام والمسلمین دکتر مطهری رئیس انجمن تاریخ گفت: «از اهتمام شما در معرفی این شخصیت تشکر می کنم. عدم شناسایی ایشان یکی از مشکلات اساسی حوزه است که طلاب و حتی اساتید با وجود تدریس کتاب حاشیه، درخصوص مؤلف آن اطلاعی ندارند و این یک مسئله کلی در حوزه های علمیه است. من این اطلاعاتی که شما در مورد این شخصیت فرمودید نشان از عظمت ایشان داشت و من تا به حال این مطالب را نشنیده بودم.»

دکتر مطهری گفت: «نکته ای را به عنوان انتقاد عرض می کنم. با وجودی که مغز متفکر حوزه در انجمن های علمی است، ولی تاکنون ما اطلاعی از فعالیت های دبیرخانه کنگره و شخصیت علامه نداشتیم. باید اقدامات صورت گرفته، بیان شود و رسانه ای گردد. توضیحات شما وظیفه ما را سنگین تر کرد. بنده هم در انجمن و هم در پژوهشکده تاریخ و سیره   اهل بیت علیهم السلام بنا بر وظیفه ای که دارم و در حد توان خودم و این مراکز، در تدوین و ارزیابی مقالات و در نشست های علمی همکاری می کنیم. البته بایدگزارشی از مقالات تهیه شده با انجمن ارائه شود تا خلأها مشخص گردد. مطلب دوم این که دبیرخانه کنگره باید پوستر و آرم و نشان مشخصی داشته باشد و در هر برنامه ای اعم از نشست، کرسی، مصاحبه و ... از آن استفاده گردد. همچنین از همین حالا برنامه ریزی برای برگزاری سلسله نشست ها و همایش ها صورت گیرد و هرچه به همایش اصلی نزدیک تر می شویم، این موارد بیشتر شود تا یک جریان سازی اتفاق بیفتد.»

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

ویژه نامه ها

ویژه نامه 1 ویژه نامه 2  معرفی آثار  معرفی آثار(انگلیسی)
ویژه نامه (عربی) حکیم بهابادی در یک نگاه (فارسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (انگلیسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (ترکی)
TPL_BACKTOTOP