واقعا این یک خسارت کلان برای حوزه هست که شخصیت‎های خودش را نشناسد. شخصیتی کم‌نظیر، جامع و علمی در تراز علمای تراز اول حوزه‌. دارای فعالیت و استعداد در ابعاد اجتماعی سیاسی، زعامت و حاکمیت. نگاه تقریبی ایشان که نقطۀ شاخصی در زندگی ایشان است و در مقام نظر و عمل جریان دارد.

دبیر علمی کنگره علامه بهابادی ضمن بیان ابعاد شخصیتی و علمی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی گفت: «علامه بهابادی یکی از شخصیت های بین المللی و در تراز انقلاب اسلامی است که می توانند سوخت تمدنی جامعه شیعی و اسلامی را تأمین نمایند.»

دکتر عبدیپور افزود: «ملاعبدالله بهابادی ولایت فقیه را در نجف اشرف و در عتبات اعمال نمود. ایشان مولف کتابی است (حاشیه بر منطق تفتازانی) که حدود چهارصد سال در حوزه های علمیه تدریس می شد و اولین کتاب شیعی است که در حوزه های اهل سنت هم تدریس شده است.»

دبیرعلمی کنگره اظهار داشتند: درحال رایزنی با سازمان یونسکو  برای ثبت کتاب علامه و وثبت روز ششم شهریور بنام علامه بهابادی یزدی بنام روز منطق هستیم

در این راستا جایزه حکیم بهابادی  را برای تکریم از شخصیت های منطقی جهان اسلام در نظر گرفتیم

سپس حجه الاسلام والمسلمین هروی مسئول کمیته های علمی کنگره گفت: «ملاعبدالله شاگردان بسیار ارزشمندی را در اصفهان و نجف پرورش داد. ایشان در عرض محقق اردبیلی بود. این دو با هم، هم‎دوره و هم‎بحث بودند. ملاعبدالله هم تدریس می‎کرد، هم حکومت، هم قضاوت، هم امورات را اداره می‌کرد. پس می‎شود همۀ کارهایی که وظیفه است را با هم انجام داد، حیف است این شخصیت با این قابلیت‎های فراوان ناشناخته بماند. البته ایشان خصوصیات بسیار زیادی. ان‎شاءالله حوزه های علمیه بتواند استفادۀ بهینه و مناسبی از ثمرات علمی و اجتماعی ایشان داشته باشد.»

در ادامه دبیر اجرایی کنگره آقای محمدی گفت: «اگر بخواهم بطور خلاصه شخصیت علامه بهابادی را معرفی کنم، باید بگویم: اول کتاب حاشیۀ منطق که ۴۰۰ سال در حوزه های علمیه تدریس شده. دوم، این کتاب اولین کتابی بوده که از اهل شیعه در حوزه های اهل سنت تدریس می‌شده. سوم، اهمیت تألیفات دیگر ایشان. چهارم، بحث شاگردپروری است. امثال شیخ بهایی، صاحب مدارک و صاحب معالم شاگردان ایشان بوده‎اند و خودشان هم‎درس با مقدس اردبیلی بوده‎اند و پنجم این‎که مقام معظم رهبری با دید نافذشان در سال ۸۶ ایشان را کشف و معرفی کردند، اما متاسفانه این مهم روی زمین مانده است. وظیفۀ مشخصی برعهده ماست و توفیق نصیب شده تا در کنار دوستان در خدمت باشیم. باتوجه به این‎که مرکزِ شما، ارتباطات داخلی و تفاهم با مراکز حوزوی و کشوری را در اختیار دارد و جدا از آن، مقولۀ بین الملل و مرکز زبان هم زیر نظر شماست، دیگر همت حضرت عالی و دوستان را می‎طلبد.»

حجه الاسلام و المسلمین حسینی کوهساری گفت: «خیر مقدم عرض می‌کنم و تشکر می‌کنم از همت دوستان و بزرگواران. واقعا این یک خسارت کلان برای حوزه هست که شخصیت‎های خودش را نشناسد. شخصیتی کم‌نظیر، جامع و علمی در تراز علمای تراز اول حوزه‌. دارای فعالیت و استعداد در ابعاد اجتماعی سیاسی، زعامت و حاکمیت. نگاه تقریبی ایشان که نقطۀ شاخصی در زندگی ایشان است و در مقام نظر و عمل جریان دارد. کتاب‌های ایشان که در کنار شرح کتاب تفتازانی، می‎درخشد و جای آن را می‌گیرد. در یک کلام، آدم بین المللی بوده است. حضور ایشان در لبنان، حله، اصفهان، نجف و دیگر جاها حاکی از همین بعد شخصیتی ایشان است. تولیت حرم هم نباید از قلم بیفتد. بنابراین از هر کاری که از دست ما بر می‎آید نباید فروگذار باشیم و به‎عنوان یک وظیفه به آن نگاه کنیم.»

معاون ارتباطات و بین الملل حوزه افزود: «ما باید از تمام ظرفیت‎ها مثل همایش‎های پیش‌رو برای شناساندن این شخصیت ارزشمند استفاده کنیم. نکتۀ مهمی هست و آن این‎که، این عالم برجسته باید در ذیل فضای حوزوی شناسانده شود. یعنی ابتدا حوزه نجف متولی آن باشد و بعد، دانشگاه کوفه. در قم، معاونت پژوهش با کمک پژوهشگاه‎ها و آستان مقدس می‎توانند این کار را پیگیری کنند. مرکز بین الملل هم همکاری خواهد کرد. ما با عتبه‌هایی مثل علویه، حسینیه و عباسیه ارتباطات و تفاهمنامه‌هایی داریم. فقط باید کار را حوزوی تر ببینند. ما با شما تعامل خواهیم داشت. ما تجربۀ نزدیک همایش آیت الله خِرسان را داریم.

پیشنهاد می کنم با آقای خواجه‎پیری در بحث نسخه‎شناسی همکاری داشته باشیم. ایشان از طرف بیت مامور شده‎اند و آستان مقدس مشهد هم از ایشان حمایت دارد. به هر حال کتابخانه‎های هند، منبع بسیار مهمی برای این کار است. وزیر ارشاد هم قول همکاری داده‎اند. بحث یونسکو را باید از آقای پاکتچی پیگیری کنیم. باید برای آقای کریمیان، مسئول رادیو تلویزیون‌های جهان اسلام مستندهایی آماده کنیم. ضمنا باید از ظرفیت تفاهم‌نامه‌هایی که با سازمان فرهنگ و ارتباطات و نهادهای بین‌المللی داریم، استفاده کنیم. با شبکه‎های ولایت، هم فارسی و هم عربی، و ثامن هم باید بهره برد. جلسۀ رسمی هم با آیت الله اعرافی داشته باشید. بنده هم جهت جلسه با آیت الله اعرافی و عضویت ایشان در شورای سیاستگذاری، پیگیری خواهم کرد.»

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

ویژه نامه ها

ویژه نامه 1 ویژه نامه 2  معرفی آثار  معرفی آثار(انگلیسی)
ویژه نامه (عربی) حکیم بهابادی در یک نگاه (فارسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (انگلیسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (ترکی)
TPL_BACKTOTOP