در دیدار با دکتر معینی فر معاون پژوهش دانشگاه ادیان و مذاهب و دکتر ولی پور و حجت الاسلام دکتر بطحائی، ابتدا اعضاء دبیرخانه به معرفی شخصیت ملاعبدالله بهابادی و آثار و اقدامات او پرداختند و گزارشی از فعالیت های دبیرخانه کنگره ارائه نمودند. ایشان اظهار داشتند در دور دوم سفارش مقالات در برخی از محورها خلأ و کمبود مقاله وجود دارد و امکان استفاده از ظرفیت دانشگاه می باشد اشاره کردند و خواستار همکاری در زمینه سفارش مقاله شدند.

همچنین دبیر علمی کنگره بیان داشت: «جهان منتظر این است که گفتمان تشیع را بشناسد و ما باید با استفاده از روش علامه بهابادی در استفاده از علوم انسانی و اسلامی گفتمان حقیقی شیعه را تبیین کنیم و به جهان معرفی کنیم.» دکتر عبدیپور اضافه کرد: «مشکلی که وجود دارد این که اطلاعات بسیار کمی درمورد زندگی نامه علامه ، چگونگی تحصیل، تدریس و همچنین دوران حکمرانی ایشان در نجف اشرف وجود دارد . مشکل دیگر این که چهار ملاعبدالله در آن زمان داریم که اخبار و اطلاعات در مورد آنها با هم تداخل پیدا کرده است.»

در ادامه جلسه دبیرعلمی کنگره علامه بهابادی خواهان تدوین پایان نامه های دکتری و فوق لیسانس ، تدوین ویژه نامه در یکی از فضلنامه های دانشگاه و برگزاری نشست های مشترک دبیرخانه با دانشگاه شدند

سپس دکتر معینی فر با تشکر از اعضاء دبیرخانه و ذکر اهمیت این کار، اظهار داشت: «بسیاری از شخصیت های علمی حوزه حتی در بین طلاب ناشناخته اند و یا به درستی شناخته نشده اند که یکی از آنها همین ملاعبدالله بهابادی است که فقط حاشیه منطق ایشان برای طلاب آشنا است. دانشگاه ادیان به عنوان دانشگاهی که از متن حوزه برخواسته و با هدف خروج حوزه از رکود در قم و بین المللی نمودن آن راه اندازی شده، با آغوش باز از این مسائل استقبال می کند و به شما قول می دهیم که هر کمکی که از ما برمی آید انشاءالله دریغ نخواهیم کرد. البته با ساز و کار خاص که باید موارد مشابه را در نظر بگیریم .

معاون پژوهش دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: «ما با 34 کشور تبادل علمی و دانشجویی داریم. در فضای آکادمیک دغدغه دانشجوها دفاع پایان نامه و اتمام تحصیل است. لذا بحث سفارش سازی اهمیت پیدا می کند همانطور که در بحث منطق یک متولی پیدا کردید و شخصی که ممهز در کار است و به نظرم نتیجه خوبی بدهد. ولی در زمینه های مرتبط اگر مقالاتی استخراج شود، در نشریاتی که داریم می توانیم یک ویژه نامه به این مطلب اختصاص بدهیم. برای این که در بعد بین المللی ایشان را معرفی کنیم، اگر آثار فاخر و خوبی باشد در نشریه بین المللی دانشگاه که امتیاز اسکوپوس دارد، می توانیم منتشر کنیم. نشست ها و پیش نشست ها آمادگی داریم که هم از مکان استفاده بکنیم و بالاتر اگر بخواهیم انگیزه ایجاد کنیم در بحث کرسی های علمی ترویجی و حتی نظریه پردازی در صورتی که اشخاصی پیدا کردید و البته ما هم تبلیغ می کنیم.»

ایشان ادامه دادند: «به همین یک جلسه نباید اکتفا کنیم و در جلسات متعدد زمینه های همکاری را بررسی نماییم. ما با دانشگاه کوفه و نجف تفاهم نامه علمی داریم و از این ظرفیت میتوانیم استفاده کنیم و نشست های مشترک علمی بصورت مجازی و حضوری برگزار کنیم. اگر منشوری از کارهای انجام گرفته در کنگره را به ما بدهید می توانیم اطلاع رسانی کنیم و نیز کمک می کند که ما کارهای تکراری انجام ندهیم. امکان برگزاری یک جلسه با رؤسای دانشکده ها و گروهها وجود دارد تا برای ایشان به معرفی علامه بهابادی بپردازید.»

آقای دکتر معینی فر پیشنهاد همکاری و استفاده از ظرفیت های دکتر متقی که در بحث های فهرست نگاری ونسخه شناسی از خواص هستند و درکشورهای مختلف نسخ خطی را شناسایی کرده اند را مطرح نمود.

در ادامه جلسه آقای دکتر ولی پور گفت: «انتشار ویژه نامه در مجله اسکوپوس خارجی بهترین امتیاز است ولی شرط ویژه نامه این است که باید حتما از هر 6 مقاله 2 مقاله آن خارجی باشد. بهتر است به عنوان اولین اقدام عملی در حوزه مقالات اقدام کنیم. باید نظام جامع موضوعات و مسائل را مشخص نمایید تا موضوعاتی که کار نشده در پایان نامه ها مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر این ما می توانیم فراخوان جذب مقاله برای ویژه نامه در هرکدام از مجلات خودمان بدهیم و شما فقط محورها را برای ما بفرستید. استاد رسول جعفریان هم که در مورد صفویه تألیفات زیادی دارند می توانند کمک کنند و همچنین آقای دکتر حداد عادل. برگزاری نشست ها و برقراری کرسی ها زمینه دیگری است که امکان همکاری می باشد.»

ویژه نامه ها

ویژه نامه 1 ویژه نامه 2  معرفی آثار  معرفی آثار(انگلیسی)
ویژه نامه (عربی) حکیم بهابادی در یک نگاه (فارسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (انگلیسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (ترکی)
TPL_BACKTOTOP