اعضای دبیرخانه کنگره بزرگداشت علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی از روابط عمومی و امور بین‌الملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، بازدید کردند.

اعضای دبیرخانه کنگره بزرگداشت علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی، در پی تلاش برای برگزاری کنگره‌ای برای این علامه بزرگ شیعی، درصدد جمع‌آوری منابع مرتبط با این علامه از کتابخانه‌های کشورهای ایران، ترکیه، عراق و.. هستند. بر این اساس، روز یکشنبه پانزدهم مرداد ماه 1402، با حضور در مجموعه کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و بازدید از کتابخانه ایران‌شناسی مجلس، بخش خطی و مرکز اسناد کتابخانه، منابع مرتبط با علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی را جستجو کردند.

جلسه با مدیران بخش اسناد خطی و تاریخی در ساعت 11 آغاز گردید . در این جلسه دکتر عبدی‌پور گفتند : یکی از وظایف دبیرخانه رصد و شناسایی آثار و نسخ خطی مربوط به علامه است . تاکنون حدود 90%  آثار از کتابخانه‌های استانبول ، عراق و ایران ، شناسایی و فایل بسیاری از آن‌ها دریافت شده‌ است .

وی افزود اواخر قرن نهم و قرن دهم برای ما مهم است . آیا اسناد و آثاری از این مقطع زمانی در این مرکز وجود دارد . کتابخانه آستان قدس گفت ما اطلاعات اسنادی نسبتاً زیادی داریم .

حجت‌الاسلام و المسلمین مجتبی عباسلو، مدیرروابط عمومی و امور بین‌الملل کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشتند : لیست کتاب‌ ها و اسناد را بدهید ما بررسی می‌کنیم و هر کاری از دست ما برآید انجام خواهیم داد . از آن دوران سفرنامه‌های خوبی داریم . خانم دکتر حیدری مسئول بخش ایران‌شناسی نیز گفت : کلید واژه‌ها را به ما بدهید ، بررسی لازم را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با دقت انجام می‌دهیم .

در ادامه از بخش دیجیتال و اسناد خطی مجلس بازدید بعمل امد . قرار شد آثار خطی و چاپ سربی و سنگی را نیز بررسی نمایند . خانم مرادی مسئول بخش امور کتابخانه‌ای و کاوش دیجیتال و سرکار خانم محمدنبی نیز قرار شد در کاوش آثار همکاری نمایند .

در ادامه بازدید مسئول بخش نسخ خطی آقای محمود نظری گفتند : جای بسیار خوشبختی است که می‌خواهید چنین شخصیتی را معرفی و تجلیل نمایید . ما به این تجلیل نیازمندتریم تا خود علامه بهابادی . حاشیه ملا عبدالله که بیش از چهار قرن تدریس می‌شده باعث افتخار کشور و جهان اسلام است . خوشبختانه نسخ خطی ما هارد شده و به کتابخانه‌های مختلفی ارسال شده ‌است و تصاویرش در مؤسسات پژوهشی موجود است . 28000 نسخه خطی داریم .

  به پایگاه کتابخانه مراجعه کنید یا از طریق ایمیل تصاویر را درخواست نمایید . گالری خوبی نیز داریم . عصر صفوی دوره طلایی تمدن صدرایی است و با توجه به تأثیر مستقیم علامه بر اندیشه های فلسفی و منطقی شیخ بهایی و تأثیر غیرمستقیم بر ملا صدرای شیرازی بسیار اهمیت دارد .

در نشست اعضای کنگره با   خانم عبدالهی معاون فنی کتابخانه اظهار داشتند : این بخش موجب بقاء و ماندگاری بسیاری از آثار و نسخ خطی است . این کتابخانه با قدمت بالای 100 سال منابع فاخری در حوزه‌های آثار خطی ، اسناد و نشریات در اختیار دارد . اکنون تمرکز روی دیجیتال‌سازی تمام منابع است . دیجیتال‌سازی را از سال 1387 آغاز نمودیم . تقریباً 98% کار به اتمام رسیده و 2% بنا بر ملاحظاتی باقی‌مانده است . بیشترین فهارس این اینجا انجام‌ شده است . در مجموع 28.000 مجله از نسخ خطی داریم که عناوین فهارس در این مجموعه‌ها بیش‌از 70.000رساله و عنوان می‌شود .

در این جلسه حاج آقای رنجبر شیرازی معاون پژوهشی کتابخانه خاطر نشان کردند : قدیمی‌ترین آثار ما مربوط به قرون ششم و هفتم هجری است

و یاداوری نمودند که مرحوم استاد عبدالحسین حائری بنیان‌گذار بخش نسخ خطی و نسخه‌ شناس قابلی بوده‌اند . مأموریت دیگر ما حفظ ، نگهداری و اشاعه آثار است . ما بستر خوبی برای متخصصین و پژوهشگران فراهم نموده‌ایم .

حاج آقای رنجبر گفت : دبیرخانه کنگره علامه یک تفاهم‌نامه با رئیس کتابخانه مجلس آقای قاسمیان منعقد نماید تا همکاری فی‌مابین بیشتر و بهتر صورت گیرد .

این‌جا به منزله یک بانک مرکزی است . بانک اسناد و نسخ خطی و فرهنگی است . ما 100% مجلات را از 100 سال قبل داریم . این مخزن بزرگ ظرفیت بزرگی برای تحقیق و پژوهش است .

ویژه نامه ها

ویژه نامه 1 ویژه نامه 2  معرفی آثار  معرفی آثار(انگلیسی)
ویژه نامه (عربی) حکیم بهابادی در یک نگاه (فارسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (انگلیسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (ترکی)
TPL_BACKTOTOP