عصر صفویه نوید بخش حضور فعال دین در عرصه‌های سیاسی – اجتماعی بود. این ایده در سطح ملی ترسیم کننده هویت دینی ـ ملی و حیات اجتماعی ـ سیاسی ایرانیان و در سطح فراملی تبیین کننده ضرورت بازسازی تمدن اسلامی و اعاده هویت و عزت به مسلمانان در عصر صفویه بود؛ چرا که ایران اسلامی، طی نه قرن نخست هجری، تنها در دوره صفویه به عنوان یک واحد سیاسی مستقل خویش را بازیافت. این تمدن که نمود عینی آن بیشتر جلوگیری کرده، مدیون علمای گمنام و بی ادعایی همچون ملاعبدالله بهابادی یزدی است. امروز وقت آن رسیده است که عقبه فکری و نرم فزاری حکومت صفویه معرفی گردد تا خودی و غیر خودی بدانند که عصر صفویه از یک پشتوانه علمی و عملی مستحکم برخوردار بوده است.

شناسایی بخشی از زوایای متعدد سیاسی ـ اجتماعی و معنوی فرزانگانی همچون ملاعبدالله بهابادی با بررسی آثار، اساتید، شاگردان، جلوه‌های تمدنی برجای مانده و خدمات اجرایی این بزرگان حاصل می‌گردد. از آنجا که منابع موجود در خصوص ملاعبدالله توان معرفی جامع ایشان را نداشت، دبیرخانه کنگره بین‌المللی با همکاری مؤسسه آل‌البیت: و جامعة المصطفی اقدام به حضور یک هفته‌ای به منظور جمع‌آوری اطلاعات دقیق در خصوص ملاعبدالله بهابادی کرد. در طول این مدت هیات اعزامی از کتابخانه‌های حکیم، امیرالمومنین و ... دیدار و اطلاعات مرتبط با ملاعبدالله را دریافت و در اختیار محققین و اساتید گرامی قرار دادند که نتیجه آنها مصاحبه‌ها و دیدارهایی با تبیین زوایای مختلف فلسفی، فقهی، تفسیری، کلامی و سیاسی اجتماعی بود که در اثر حاضر انعکاس یافته است.

آنچه در اين نوشتار، تقديم انديشمندان و فرزانگان گرامي خواهد شد، متن تنظیم، تدوین و ویراستاری شده مجموعه مصاحبه‌هایی است که با رویکردهای مختلف فقهی، تفسیری، کلامی، منطقی و ... پیرامون شخصیت فرزانه این فقیه منطقی توسط حجت‌الاسلام و المسلمین اصغر میرزاپور تهیه شده است.

در پایان بر خود فرض می‌بینیم که تشکر بی‌شائبه خویش را از همه سرورانی که در انجام این مهم مشارکت نموده‌اند، از جمله: شورای سیاست‌گذاری کنگره علامه بهابادی و رئیس محترم شورا جناب آقای عباس اقبال، ریاست مؤسسه آل‌البیت: حضرت آیت‌الله شهرستانی، جانشین ریاست جامعة المصطفی حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌مهر، همکاران دبیرخانه حجت­الاسلام نجفی و جناب آقای محمدی اعلام نمایم.

دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی پیشاپیش از انتقادها، پیشنهادهای علمی همه استادان، صاحب‌نظران و پژوهشگران محترم استقبال می‌کند. امید است این اثر توانسته باشد بخشی از زوایای سیاسی، اجتماعی و معنوی این اندیشمند فرزانه را به نسل امروز معرفی نماید.

دانلود کتاب مصاحبه ها و گفتگوها

ویژه نامه ها

ویژه نامه 1 ویژه نامه 2  معرفی آثار  معرفی آثار(انگلیسی)
ویژه نامه (عربی) حکیم بهابادی در یک نگاه (فارسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (انگلیسی) حکیم بهابادی در یک نگاه (ترکی)
TPL_BACKTOTOP